Sestavte symfonii pro chuťové buňky. Absolvujte s námi vysokou školu kuchařského umění a ponořte se do tajů gastronomie. Vařte s profesionálem!
Popis zážitku
Šéfkuchař Vás seznámí se svým uměním. Na kurzu vaření se naučíte připravit menu na vybrané téma, pod taktovkou některého z mistrů kulinářské magie. Ukážeme Vám, jak vybrat nejvhodnější víno. Seznámíte se detailně s recepturou a naučíte se pokrm dokonale připravit a servírovat.
Na výběr máte mnoho kurzů vaření (cca 30). Např.:
Italská kuchyně: Minestrone (zeleninová polévka), Pasta Carbonara, Špenátové cannelloni s ricottou, Tomatová omáčka, Jogurtovo-medové Semifreddo (domácí mražená zmrzlina)
Česká kuchyně: Svíčková na smetan a karlovarský knedlík, omáčky, maso a houskový knedlík, zvěřina na talíři, hovězí menu ala carte, kuřecí menu ala cartem
Vietnam: Nesmažené závitky s krevetami + namáčecí omáčka, Bún bo Nam Bo - salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem, Pho Bo - hovězí polévka s masem, rýžovými nudlemi, bylinkami a zeleninou, Fialová "sticky" rýže s mangem
Thajsko: Tom Kah Koong (krevetová polévka s kokosovým mlékem), Popia Tod (thajské jarní závitky), Kaeng Khiao Wan Neua (hovězí maso se zeleném kari), jasmínová rýže, Phad Thai Kai (rýžové nudle s kuřecím masem), Kokosový pudink s grilovaným ananasem
Ryby: krevety, chobootnice a flambované palačinky, mořské ryby, italské ryby a mušle, rybí menu ala carte
Steak: Flank steak v kořeněné limetkové marinádě s lehkým listovým salátem, francouzský dresink; Tacos s náplní z nízkého roštěnce, avokáda, chilli a koriandru; Rib eye steak s pepřovou omáčkou, restovaná středozemní zelenina; Creme brulée
a mnoho dalších: sushi, francouzská, indická, libanonská, sladké dezerty, dorty ...
Co zážitek obsahuje
uvítací drink
receptury pokrmů a suroviny
kurz vaření s šéfkuchařem (minimálně 3 - 4 chodové menu)
možnost výběru různorodé tématiky kurzů (cizokrajné i tuzemské speciality)
zdarma nápoje během kurzu
ochutnávku několika druhů vín
vystavení certifikátu o absolvování kurzu vaření
Podmínky
Doba trvání
4 - 5 hodin
Počet osob
1 - 16 osob
Oblečení
bez zvláštních požadavků
Počasí/Sezóna
celoročně
Diváci
ne
Fyzická náročnost
mírná
Psychická náročnost
mírná
Zdravotní stav
bez omezení
Ostatní
Lektory jsou například:
Dušan Svoboda (20 let působil v restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí - například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách. Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu.)
Hana Konečná (Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Poté pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.)
Václav Šulc (Začínal v nejlepší kuchyni v Praze - restaurace Alcron, poté jeho kroky směřovali do restaurace Divinis – pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař.)
nebo Tomáš Rott, Yazan Manjah, PHDr. Kristina Kopáčková ...
Dobrý den, tento kurz je postaven jako "univerzální" kurz vaření. Držitel tohoto poukazu si může vybrat tedy jakýkoliv kurz z naší nabídky. U každého konkrétního kurzu vaření je vždy v DALŠÍCH INFORMACÍCH uveden šéfkuchař který kurz vede a jeho reference. Například kurz Steak vede šéfkuchař Michal Nikodem (sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, pracoval v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze), kurz Sushi zase vede přední česká japonoložka a filozofka paní PHDr. Kristina Kopáčková, milovnice japonské kuchyně, autorka několika japonských kuchařek a průvodců japonskou gastronomií. Paní Kopáčková je také majitelkou známé cestovní kanceláře Hana Tour Japan Travel.....
G.Buriánová - 17. 10. 2017 (15:19)
Dobrý den, měla bych zájem o zakoupení zážitku "Vaření s šefkuchařem" s Radkem Kašpárkem. Chci se jen ujistit, zda je to ten Radek Kašpárek, který má svůj pořad v televizi..? Pokud ano, mám druhý dotaz. Jak přesně si objednat zážitek Vaření právě s tímto šefkuchařem. V objednávkovém formuláři jsem nenašla možnost výběru.
Děkuji za odpověď
S pozdravem
Buriánová
Dobrý den, pan Kašpárek již šéfkuchaře v kurzech vaření nedělá. V případě vašeho zájmu o tento zážitek i pod taktovkou jiného šéfkuchaře nás kontaktujte a podíváme se jaký šéfkuchař by vám na jaký kurz vyhovoval.
Hana Břemková - 29. 5. 2015 (20:02)
Dobrý den,dalo by se zařídit vaření s italem Emanuelem.Děkuji Břemková
Dobrý den, při zakoupení zážitku Vaření s šéfkuchařem si můžete vybrat kterýkoli kurz z naší nabídky - různé druhy kuchyní (česká, italská, exotická, ...), přípravy steaků, ryb i dezertů. Jakmile nás kontaktujete na sjednání rezervace, sdělíme Vám termíny kurzů a vy si vyberete, který budete chtít absolvovat.
Každý kurz vede jiný šéfkuchař.
Kristýna - 25. 11. 2012 (11:50)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by šlo zajistit vaření pod vedením Zdeňka Pohlreicha? A zdali je tento zážitek určen i pro začátečníky. Můj partner by se rád naučil vařit, rád mi pomáhá v kychyni a tento dárek by se mi pro něj libíl! Děkuji za odpověď.
Dobrý den, pana Pohlreicha jsme oslovovali, bohužel nakonec bez úspěchu. Troufnu si ale říci, že šéfkuchaři v našich kurzech jsou stejně dobří jako pan Pohlreich. Např. Radek Kašpárek - restaurace Coda v hotelu ARIA (česká kuchyně), paní Keng - šéfkuchařka restaurace NOI (thajské kurzy), Michal Nikodem - hotel Savoy***** (ryby, steaky), Kristýna Kopáčková - přední česká japonoložka (sushi), Mirka Slavíková - vyučuje na škole CIFAP Ecole Paris, vede tým který dodává dezerty Úřadu vlády pro mezivládní návštěvy (delikatesy a čokoláda)...
Martina - 13. 4. 2011 (13:17)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli už se podařilo pana Pohlreicha domluvit?
Dobrý den, bohužel ne. Pan Pohlreich to nakonec odmítl.
Kačka - 15. 12. 2009 (04:24)
Dobrý den,
mohu se zeptat o jaké kulinářské mistry se jedná? Spolupracujete i se Zdeňkem Pohlreichem? Byla by tato možnost?
Děkuji za odpověď.
lacroft@seznam.cz
Dobrý den, každý kurz vede jiný šéfkuchař, např. Radek Kašpárek - restaurace Coda v hotelu ARIA (česká kuchyně), paní Keng - šéfkuchařka restaurace NOI (thajské kurzy), Michal Nikodem - hotel Savoy***** (ryby, steaky), Kristina Kopáčková - přední česká japonoložka (sushi), Mirka Slavíková - vyučuje na škole CIFAP Ecole Paris, vede tým který dodává dezerty Úřadu vlády pro mezivládní návštěvy (delikatesy a čokoláda)... Pan Pohlreich by se měl objevit jako šéfkuchař cca od února 2010. Bohužel ještě nejsou dohodnuty všechny podmínky, takže Vám ho nemůžeme 100% slíbit.