Připravte si silvestrovský raut jako od profesionála!
Staňte se mistry studené kuchyně a oslňte sebe i hosty.
Popis zážitku
Kurz studené kuchyně zahájíte uvítacím drinkem a seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor názorně ukáže a vysvětlí jak se vaří každý chod kurzu. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.
Naučíte se připravit studené pohoštění tak, aby vydrželo a vypadlo co nejlépe. Také si sami připravíte raut jako od profesionála. Své výrobky si samozřejmě můžete odnést domů.
V kurzu se také můžete naučit mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionálové. Například vymixovat hladkou rybí pěnu, připravit paštiku a teriny ve vodní lázni, pracovat s potravinářskou folií i formami, stanovit vhodné časy nutné k zatuhnutí, či jak využít ovoce ve studené kuchyni...
Menu:
Rybí terina plněná špenátem s koprovým dipem a lososovým kaviárem,
Provensálská paštika z kachních jater s brusinkovou omáčkou,
Kuřecí galantýna plněná anglickou slaninou a bylinkami, sweet-chilli omáčka,
Kanapky: Pěna z modrého sýra, vlašský ořech, hroznové víno, Pěna z uzeného lososa s koprem a lososovým kaviárem, Šunková pěna, Kanapka z konfitovaného bůčku s hořčicí a kyselou okurkou
Menu se může v průběhu roku měnit a vypisovat i další s novými recepty ...
Co zážitek obsahuje
uvítací drink
kurz přípravy studené kuchyně
nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno)
stolování a aranžování pokrmů
ochutnávku několika druhů vín
vystavení certifikátu o absolvování kurzu vaření studené kuchyně
Podmínky
Doba trvání
4 až 5 hodin
Počet osob
1 -16 osob
Oblečení
bez zvláštních požadavků
Počasí/Sezóna
celoročně
Diváci
ne
Fyzická náročnost
mírná
Psychická náročnost
mírná
Zdravotní stav
bez omezení
Ostatní
V Praze kurz vede Dušan Svoboda. Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dobrý den, aktuálně nejbližší volný termín je 24.10.2022 v 16:00. Bohužel pokud by na kurz byli nahlášené jen 2 osoby, tak se konat nebude. Maximální kapacita na vypsaný termín je 16 osob. Minimum lidí na vypsaný termín je 8 - 10 osob. Nicméně naplnění kurzu většinou nebývá problém.
Dobrý den, na náš email info@netradicnizazitky.cz nám prosím pošlete bližší údaje (kdy, pro kolik osob, v jakém rozsahu ....) a my se s vámi spojíme s cenovou kalkulací.
Šárka Rafajová - 21. 10. 2018 (08:13)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy jsou kurzy a zdali nejsou i Brně, děkuji