Změňte svůj názor na ryby a naučte se je u nás připravit jako mistři kuchaři od Středozemního moře.
Naučte se na našem kurzu vaření přípravu pokrmů z ryb a darů moře od začátku až do konce. Ukážeme Vám, jak se surovinami správně pracovat, aby byl Váš pokrm delikátní. Po absolvování kurzu z Vás bude mistr v přípravě ryb.
Kurz vaření zahájíte uvítacím drinkem. Seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor Vám názorně ukáže a vysvětlí, jak se vaří každý chod kurzu. Poté připravujete celý pokrm Vy. Dokonale si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je delikátní.
Na výběr máte několik kurzů:
Menu 1 (Mořské ryby, Tomáš Rott) - Rychlý rybí vývar - court bouillon, Livornská rybí polévka, sardinky a mořský ďas v šafránové tempuře se salátkem, Papilot di mare (mořský vlk, slávky, krevety, zelenina), kaštanový crumble
Menu 2 (Rybí menu ala carte, Jakub Mužík) - Pěna z uzených ryb s grilovanou zeleninou, krémová rybí polévka s cuketou a limetkovou pěnou, filet z candáta (příp. pstruha či lososa) se salátkem z červené čočky, tvarohové knedlíčky s jahodami
Menu 3 (Italské ryby a mušle, Luboš Rychvalský) - Křekhý letní zeleninový salát se sépií, Linguine s mušlemi na víně a tomaty, Orata al limone al forno (Pražma pečená na citronech), polenta jako příloha, Torta meringata (pusinkový dort s ovocem)
Menu se může v průběhu roku měnit a vypisovat i další s novými recepty ...
4 - 5 hodin
1 - 16 osob
bez zvláštních požadavků
celoročně
ne
mírná
mírná
bez omezení
V Praze kurz vede:
TOMÁŠ ROTT - Získával rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška
JAKUB MUŽÍK - Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni.
LUBOŠ RYCHALSKÝ - Luboš je zkušený i trpělivý šéfkuchař a lektor, který se gastronomicky vzdělával a vařil v různých koutech světa (mj. Thajsko, Maroko a další). Různé niance nejenom asijských kuchyní má v malíčku.
Zeptejte se...