Připravte si skvělý pokrm z tradiční české kuchyně v moderním pojetí.
Nasajte atmosféru gastronomického ateliéru a staňte se kulinářským umělcem!
Během velmi populárního kurzu vaření se naučíte připravit typické české lahodné jídlo, vycházející z receptur našich babiček, osvěžených současnou moderní gastronomií. Menu je sestaveno vždy s ohledem na roční období. Použijete nejkvalitnější, čerstvé a běžně dostupné suroviny.
Kurz vaření zahájíte uvítacím drinkem a seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor Vám názorně ukáže a vysvětlí, jak se vaří každý chod lekce. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.
Máte na výběr z několika kurzů:
Menu 1: (Svíčková na smetaně, karlovarský knedlík, Tomáš Rott) - Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou, kachní jatýrka na černém pivě, svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem, ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem
Menu 2: (Omáčky, maso a houskový knedlík, Dušan Svoboda) - Pomalu vařené hovězí maso, vývar jako základ na omáčky, roux blanc (základní světlá jíška), veluté (základní světlá vývarová omáčka), staročeská rajská s povidly huštěná perníkem, pažitková, křenová, koprová a další omáčky, houskový kynutý knedlík, špenátové lívanečky s jablky a domácím pribináčkem
Menu 3: (Zvěřina na talíři, Dušan Svoboda) - Dančí rillettes se šípkovou majonézou, topinamburové velouté s konfitovaným bažantím prsem a smaženkou z blaťáckého zlata, kančí líčka dušená na červeném víně, bramborové krokety s muškátovým oříškem, makovec s pečenými švestkami a jogurtovou omáčkou
Menu 4: (Hovězí menu ala carte, Jakub Mužík) - Roastbeef s křupavým salátkem a kaparovou majonézou, poctivý boršč se zakysanou smetanou, hovězí po burgundsku s žemlovým knedlíkem, ve víně tažená jablka s krémovým sýrem a mákem
Menu 5: (Kuřecí menu ala carte, Jakub Mužík) - Galantýnka se sýrem a bylinkami v křupavé slanině, silný vývar s masem a domácími nudlemi, kuře na paprice a domácí špecle, císařský trhanec s jablky
4 - 5 hodin (jednodenní kurz)
1 -16 osob
bez zvláštních požadavků
celoročně
ne
mírná
mírná
bez omezení
Kurzem Vás provede:
DUŠAN SVOBODA - Téměř 20 let působil v restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo v italsém hotelu Malga Ciapela). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta ČR. Dušan také vařil pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling.
JAKUB MUŽÍK - Pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni.
TOMÁŠ ROTT - Byl součástí týmu restaurace Coda v hotelu Aria. Nyní úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Po absolvování studia začal získávat pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje moderní italskou kuchyni.
Zeptejte se...