Kurz vaření: Česká kuchyně

5/5

Připravte si skvělý pokrm z tradiční české kuchyně v moderním pojetí.
Nasajte atmosféru gastronomického ateliéru a staňte se kulinářským umělcem!

Popis zážitku

Během velmi populárního kurzu vaření se naučíte připravit typické české lahodné jídlo, vycházející z receptur našich babiček, osvěžených současnou moderní gastronomií. Menu je sestaveno vždy s ohledem na roční období. Použijete nejkvalitnější, čerstvé a běžně dostupné suroviny.
Kurz vaření zahájíte uvítacím drinkem a seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor Vám názorně ukáže a vysvětlí, jak se vaří každý chod lekce. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.

Máte na výběr z několika kurzů:
Menu 1: (Svíčková na smetaně, karlovarský knedlík, Tomáš Rott) - Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou, kachní jatýrka na černém pivě, svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem, ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem

Menu 2: (Omáčky, maso a houskový knedlík, Dušan Svoboda) - Pomalu vařené hovězí maso, vývar jako základ na omáčky, roux blanc (základní světlá jíška), veluté (základní světlá vývarová omáčka), staročeská rajská s povidly huštěná perníkem, pažitková, křenová, koprová a další omáčky, houskový kynutý knedlík, špenátové lívanečky s jablky a domácím pribináčkem

Menu 3: (Zvěřina na talíři, Dušan Svoboda) - Dančí rillettes se šípkovou majonézou, topinamburové velouté s konfitovaným bažantím prsem a smaženkou z blaťáckého zlata, kančí líčka dušená na červeném víně, bramborové krokety s muškátovým oříškem, makovec s pečenými švestkami a jogurtovou omáčkou

Menu 4: (Hovězí menu ala carte, Jakub Mužík) - Roastbeef s křupavým salátkem a kaparovou majonézou, poctivý boršč se zakysanou smetanou, hovězí po burgundsku s žemlovým knedlíkem, ve víně tažená jablka s krémovým sýrem a mákem

Menu 5: (Kuřecí menu ala carte, Jakub Mužík) - Galantýnka se sýrem a bylinkami v křupavé slanině, silný vývar s masem a domácími nudlemi, kuře na paprice a domácí špecle, císařský trhanec s jablky


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • kurz přípravy pokrmů (minimálně 3 - 4 chodové menu)
  • receptury pokrmů které se budou v kurzu vařit
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz české kuchyně
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno)
  • stolování a aranžování pokrmů
  • ochutnávku vín k daným pokrmům
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu vaření
  • průběžný a závěrečný úklid ateliéru (klient neuklízí)

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin (jednodenní kurz)


Počet osob

1 -16 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

Kurzem Vás provede:
DUŠAN SVOBODA - Téměř 20 let působil v restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo v italsém hotelu Malga Ciapela). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta ČR. Dušan také vařil pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling.
JAKUB MUŽÍK - Pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni.
TOMÁŠ ROTT - Byl součástí týmu restaurace Coda v hotelu Aria. Nyní úspěšně vede kuchyni sympatického ristorante v centru Prahy GamberoRosso. Po absolvování studia začal získávat pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. V současné době je šéfkuchařem v GamberoRosso, kde svým klientům servíruje moderní italskou kuchyni.


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Petr M - 16. 9. 2023 (22:31)
Je tu možnost kurzu v Anglickém jazyce?
Eldorado - 18. 9. 2023 (13:22)
Dobrý den, ano jeden z kurzů zaměřený na českou kuchyni je možné absolvovat v angličtině a to kurz Svíčková na smetaně (Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou, Kachní jatýrka na černém pivě, Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem, Ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem).
Sára - 18. 7. 2023 (19:37)
dobrý den, kurzy vaření kde místo ?dekuji
Eldorado - 19. 7. 2023 (09:34)
Dobrý den, máme k dispozici 2 studia v Praze. Jedno je na Vinohradech a jedno na Žižkově. Místo (studio) je tedy vybíráno dle konkrétního termínu realizace podle toho do kterého studia je daný kurz vypsaný.
Eldorado - 19. 7. 2023 (09:35)
Pokud máte tedy poukaz postupujte dle pokynů které jste obdržela společně s poukazem.
Jirka - 20. 12. 2021 (03:27)
Dobry den, kde presně se kurzy realizuji?
Eldorado - 20. 12. 2021 (12:38)
Dobrý den, nejčastěji na Praze 3 - Vinohradech. Druhé studio je na Praze 3 – Žižkov. Přesnou adresu místa konání posíláme při rezervaci konkrétního termínu.
JD - 08. 10. 2019 (11:32)
Dobrý večer, mohu se zeptat, jaké pokrmy se vaří na tomto kurzu a jak se jmenuje kuchař, který učí? Předem děkuji za odpověd.
Eldorado - 08. 10. 2019 (12:49)
Dobrý den, kurzů je několik. Hlavním je kurz Svíčková na smetaně a karlovarský knedlík. V tomto kurzu se připravuje Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou, Kachní jatýrka na černém pivě, Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem, Ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem. Dalším kurzem je kurz: Omáčky, maso a houskový knedlík. Zde se připravuje - Pomalu vařené hovězí maso, Vývar jako základ na omáčky, Roux blanc (základní světlá jíška), Veluté (základní světlá vývarová omáčka), Staročeská rajská s povidly huštěná perníkem, Pažitková, křenová, koprová a další omáčky, Houskový kynutý knedlík, Tradiční dezert (koláč, roláda nebo taštičky). Pak jsou další kurzy zaměřené na kuřecí, vepřové, hovězí maso a i na ryby. Obdarovaný si tedy může vybrat kurz české kuchyně dle jeho libosti. Lektorem je Dušan Svoboda nebo Jakub Mužík. Jejich "životopis" najdete v ostatních informacích výše.
Tereza - 27. 4. 2014 (22:18)
Dobrý večer, mohu se zeptat, jaké pokrmy se vaří na tomto kurzu a jak se jmenuje kuchař, který učí? Předem děkuji za odpověd.
Eldorado - 28. 4. 2014 (08:28)
Dobrý den, aktuálně se v kurzu vaří toto (v Praze): Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou, Kachní jatýrka na černém pivě, Svíčková na smetaně a karlovarský knedlík, Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou. Kurz vede Michal Nikodem - reference výše.
Praha
od 3 300 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin
3 300 Kč
2 osoby, 4 - 5 hodin
6 600 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Kurz: Studená kuchyně
4.5/5
Kurz: Studená kuchyně
od 3 300 Kč
Kurz přípravy kávy
5/5
Kurz přípravy kávy
od 2 900 Kč
Čajový obřad
4.5/5
Čajový obřad
od 3 200 Kč
Novinka
Exkurze do světa čaje
5/5
Exkurze do světa čaje
od 1 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz