Očekáváte návštěvu a chcete ohromit, překvapit? Flambujte! Potřebujete uvolnit atmosféru a prolomit ledy? Zapojte hosty do přípravy pohoštění a bavte se!
Poznejte nové recepty až z daleké Asie!
Vařte s námi rychle, zdravě a chutně. V kurzu vaření inspirovaném kuchyní Asie Vás naučíme spoustu triků profesionálních kuchařů. Jak používat bambusový napařovák a servírovat v něm. Jak flambovat, jak používat asijská ochucovadla či jak ozdobně oloupat ananas. Ukážeme Vám jak vybírat a servírovat správné víno k exotickým chodům. Naučíte se také rozdělit úkoly návštěvě při přípravě pohoštění a přitom se výborně bavit. A co vlastně budete vařit?
Na výběr máte několik kurzů:
Menu 1 (Vietnam): Nesmažené závitky s krevetami (nebo jinou náplní) + namáčecí omáčka, Bún bo Nam Bo - salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem, Pho Bo - hovězí polévka s masem, rýžovými nudlemi, bylinkami a zeleninou, Taro dezert s kokosovým mlékem a tapiokou
Menu 2 (Asijské street food): Gyoza s omáčkou ponzu (ručně skládané plněné domácí knedlíčky) - Japonsko, Pork bun (bůček v rýžové housce) - Čína, Nasi goreng (smažená rýže) - Indonésie, Gulab jamun (návykový dezert z ulic Dillí) - Indie
Menu 3 (Thajsko): Tom Kah Koong (krevetová polévka s kokosovým mlékem), Popia Tod (thajské jarní závitky), Kaeng Khiao Wan Neua (hovězí maso se zeleném kari), jasmínová rýže, Phad Thai Kai (rýžové nudle s kuřecím masem), Kokosový pudink s grilovaným ananasem
Menu 4 (Thajsko "Best of"): Tom Yum polévka s krevetami (pikantní polévka, thajský "bestseller"), Papája salát s arašídy (pokaždé osvěží), Massaman kari s kuřecím/hovězím masem a jasmínovou rýží (nejčastější thajské tzv. "muslimské kari"), Lepkavá rýže nasladko, sticky rice s mangem
Menu 5 (Indie): Dhal – typická indická čočková polévka, Jehněčí masala, Chlebové placky Chapati, Chai – kořeněný čajový nápoj, ALOO Paratha – typická indická plněná placka, Mangové čatní, Mátové čatní
Menu 6 (Kambodža) - Chai yor (jarní závitky s vepřovým masem a sladkokyselým dipem), lok lak (restované hovězí, vejce, rajčata, jasmínová rýže, zálivka z červeného pepře), A Mok (rybí kari s mladou zeleninou, vaječné nudle), Num Creme Ma-Nor (ananasový puding s vanilkou)
Menu se může v průběhu roku měnit a vypisovat i další s novými recepty ...
4 - 5 hodin
1 -16 osob
bez zvláštních požadavků
celoročně
ne
mírná
mírná
bez omezení
V Praze kurz vede Yazan Manjah (K profesionální gastronomii ho nasměrovala účast v českém Masterchefovi. Yazan působil v pražské restauraci Home Kitchen, jako šéfkuchař v Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti.)
Zeptejte se...