Díky několika jednoduchým trikům a detailům můžete i z jednoduchého moučníku vykouzlit úžasný dezert jako od prestižního mistra cukráře!
V zážitkovém kurzu si vyberete receptury od jednoduchých moučníků po složitější dezerty, piškotové rolády, zmrzliny, sorbety, vánoční cukroví až po dorty.
Jak dobře si suroviny navážíte, tak dobrý dezert budete mít! U přípravy dezertů je opravdu velmi důležité přesně dodržovat množství a pracovní postup. Je velkou výhodou na vlastní oči vidět práci profesionála a poté připravit dezert pod jeho odborným dohledem.
Na výběr máte několik kurzů:
Menu 1 (Minidortíky, Míša Landová): Dortíky v podobě ovocných řezů, Bezé roládu s kávovým krémem, Čokoládové dortíky s mandlemi a rocher polevou
Menu 2 (Makronky, Míša Landová): Makronky z mandlové mouky v několika barevných odstínech, Krém se slaným karamelem, Čokoládové ganache krémy v různých příchutích
Menu 3 (Stékaný dort, Míša Landová): Nadýchaný piškotový korpus, Lahodný smetanový krém doplněný ovocem či ovocným pyré, Čokoládovou polevu, Sněhové pusinky na ozdobu
Menu 4 (Tartaletky, Alžběta Benešová): Kakaové s likérovou čokoládovou ganache a kakaovými boby, mandlové s vanilkovým krémem a čerstvým ovocem, mandlové s citrónovým krémem a italským meringue, pistáciové s pistáciovou čokoládovou ganache, malinovým rozvarem a gelem
Menu 5 (Eclair, větrník a věneček, Hana Konečná): Karamelový větrník, Smetanový Eclair, Žloutkové věnečky s citronovou (rumovou) polevou, Labutě z odpalovaného těsta
Menu se může v průběhu roku měnit a vypisovat i další s novými recepty ...
4 - 5 hodin
1 - 16 osob
bez zvláštních požadavků
celoročně
ne
mírná
mírná
bez omezení
Kurz povede jedna z lektorek:
Hana Konečná: Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. Poté pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****
Míša Landová: Míša je vášnivá cukrářská blogerka, jejíž povedená dílka, prověřené rady i recepty nalezneme na www.vikendovepeceni.cz. Tak dlouho jí její cukrářský koníček "sváděl", až se rozloučila s kolektivem v práci a podlehla. Od léta 2019 se plně věnuje cukrařině a pečení.
Alžběta Benešová: Bety je vystudovaná teoložka, máma čtyř dětí, nadšená cukrářka a pekařka. Střípky z její tvorby můžeme sledovat na instagramovém profilu @morethanmyhobby. Od r. 2019 se, vedle péče o svou početnou rodinu, věnuje naplno pečení: dorty, dezerty, sladké, slané, kvas i droždí. Je to vášeň na celý život. Jak sama s nadsázkou říká: “Propeču se životem a pak sladce umřu.”
Zeptejte se...